*Retningslinjer

Nedenstående retningslinjer er næsten direkte kopieret fra Klimadebat.dk med tilladelse fra Jeppe som gennem mange år har bygget et virkelig godt og meget besøgt forum op. Stor tak til Jeppe.

Grundet tidspres er det sjældent muligt at moderere forummet 100 % efter nedenstående retningslinjer og med tilstrækkeligt kort reaktionstid. Der fokuseres derfor på særligt grove overtrædelser.

Som ethvert andet sted, hvor holdninger og personligheder mødes, er det på Kirkedebat.dk nødvendigt med et overordnet reglement for at undgå ubehagelige sammenstød og gnidninger og bevare en god og sober tone. Desuden er det nødvendigt med et sæt af retningslinjer for at opretholde en vis form for orden og struktur på debatten.

1) Hold dig til emnet. Debatten på Kirkedebat.dk handler om kirkeanliggender og dertil beslægtede spørgsmål. Skulle samtalen falde ind på andre emner, kan disse udfoldes under hovedkategorien Meninger om andre forhold. Falder samtalen ind på direkte personlige emner, kan det være en god idé at fortrække til privat kommunikation.

2) Brug søgefunktionen Mange emner har været debatteret adskillige gange, og mange spørgsmål er blevet besvaret før. Start derfor med at benytte søgemaskinen (øverst til venstre på siden), og formuler derefter dit indlæg, så det ikke bliver en direkte gentagelse af et tidligere spørgsmål.

3) Undgå for så vidt muligt personangreb Dette skal ikke forstås som, at skarp argumentation og offensiv debatadfærd ikke er tilladt. Så længe sagligheden bevares, kan meget accepteres. Reglerne er ganske simple: Gå efter bolden og ikke efter manden!

4) Vær varsom med ironi Ironi på skrift er vanskeligt og kan hurtigt misforstås. Benyt evt. smileys for at undgå ubehagelige misforståelser.

5) Hold igen med retoriske kneb På Kirkedebat.dk værdsætter vi indholdet af en argumentation, ikke formen. Lad derfor være med at “brillere” med billige tricks, der muligvis kan gøre en politiker/spindoktor misundelig, men som ikke vil imponere seriøse klimadebattører.

6) Pas på med citater Tag ikke citater ud af deres naturlige sammenhæng, så meningen fordrejes. Citér ikke, hvad andre personer har skrevet i mails eller private beskeder uden forudgående samtykke. Vær varsom med at bruge automatoversættelser, f.eks. Google Translate, til at citere udenlandske artikler og indlæg. Indsæt altid et link til kilden, læs igennem for uforståeligheder og skriv, at der er tale om en maskinoversættelse.

7) Ingen reklamer Opslag, links eller reklamer for andre hjemmesider o.l. er ikke tilladt. Du har lov til at tilføje et link til din hjemmeside på din profil. For at undgå spam er det ikke muligt at tilføje links til sin signatur.

8) Lad være med at larme Skriv ikke det samme indlæg i flere forskellige emner. Lav ikke flere linjer med ens smileys. Skriv ikke indlæg med kun STORE BOGSTAVER.

9) Ingen krænkelser Indhold af anstødelig art, indhold der bryder dansk lovgivning, såvel som indhold, der krænker folk på baggrund af race, religion, seksualitet, nationalitet, køn m.m. accepteres ikke!

10) Misbrug ikke din anonymitet På Kirkedebat.dk er man frit stillet til at vælge et opdigtet brugernavn frem for sit borgerlige navn. Men denne anonymitet betyder ikke, at du har ret til at opføre dig uansvarligt og “lege” med andre debattører, som om det blot var et spil. Husk på, at der sidder et rigtigt menneske bag skærmen i den anden ende. Ville du skrive det, du skrev, hvis du stod ansigt til ansigt med vedkommende?

11) Respektér andres anonymitet Hvis du tiltaler en debattør, der ikke har opgivet sit fulde borgerlige navn på Kirkedebat.dk, så hold dig til det brugernavn, vedkommende har valgt, også selvom du kender, eller tror at kende debattørens fulde identitet. At grave en andens navn frem mod dennes ønske kan let virke direkte truende.

Skulle disse retningslinjer ikke blive overholdt, kan det forventes, at administratoren griber ind med advarsler, sletning af indlæg og i yderste konsekvens udelukkelse af den pågældende bruger.